Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MultiPark Café: Fysisk aktivitet och den åldrande hjärnan

Flera tränande personer. Illustration.
Temat för MultiPark café den 31 januari 2024 är Fysisk aktivitet och den åldrande hjärnan.

Dags att infria nyårslöftet om att röra på sig mer för att förebygga sjukdomar? Kanske brukade du vara aktiv men klarar inte längre att träna så som du gjorde förut på grund av sjukdom? Eller vill du bara veta mer om hur fysisk aktivitet påverkar den åldrande hjärnan? Om du svarar ja på någon av dessa frågor kan du besöka MultiPark café den 31 januari. Då berättar våra forskare mer om Fysisk aktivitet och neurodegenerativa sjukdomar.

 MultiPark är ett strategisk forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers, Huntingtons och ALS, hela vägen från molekyl till patient. MultiPark Café är en serie populärvetenskapliga föreläsningar där våra forskare berättar om sina senaste upptäckter. 

Fysisk aktivitet sägs vara ett mirakelpiller och få har väl missat nutida böcker om hur bra det ska vara för vår hjärna att träna. Den 31 januari kl 17-19 är det dags för 2024 års första caféträff. Då berättar våra forskare om hur fysisk aktivitet påverkar den åldrande hjärnan och vilka sjukdomar vi kan förebygga genom att röra på oss mer. Dessutom får vi veta hur vi kan vara fysiskt aktiva trots svårigheter som neurodegenerativa sjukdomar för med sig. Och hur står det egentligen till med kontaktsporter som boxning och fotboll och risken för demens? 

Talarna är som vanligt en brokig skara och återspeglar mångfalden hos våra forskargrupper. Under kvällen kommer forskning presenteras av molekylära forskare, fysioterapeuter och specialiserade läkare. Tillsammans hoppas vi kunna bjuda på både kunskap och inspiration för att hjälpa dig att hitta rörelseglädjen i ditt liv. 

Efter föreläsningarna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs (följ länken längre ner för att komma till event-sidan).

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!

Säkra din plats och hitta mer information om hur du hittar till eventet om Fysisk aktivitet och den åldrande hjärnan här.