Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MultiPark Café: Diet och metabolism vid neurodegenerativa sjukdomar

En person håller ett äpple och tänker på sin hjärna. Illustration.
Illustration: Elin Arvidsson.

Över hälften av hjärnan består av fett. Pågående forskning tyder på att förändringar i metabolism kan vara ett tidigt tecken på vissa neurodegenerativa sjukdomar. Kom till MultiPark Café den 10 maj då våra forskare berättar om varför kroppsvikten kan ha betydelse och vad nervcellerna använder fettet till.

MultiPark är ett strategisk forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers, Huntingtons och ALS, hela vägen från molekyl till patient.

Den 10 maj kl 17-19 är det dags för vårens andra Café. Våra forskare berättar om vikt och metabolism vid olika neurodegenerativa sjukdomar.

Efter föreläsningarna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs (följ länken längre ner för att komma till event-sidan.

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!

Säkra din plats och hitta mer information om hur du hittar till eventet om Diet och metabolism här.

Läs mer om andra teman för MultiPark café här.