Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MultiPark Café: Vad händer i hjärnan när vi sover?

En person som ligger och sover omgiven av EEG-vågor. Illustration.
Illustration: Emma Nyberg

Kom till MultiPark Café den 30 november och hör våra forskare berätta om vad som händer i hjärnan när vi sover och hur sömnen påverkas av neurodegenerativa sjukdomar. Visste du till exempel att hjärnan har ett eget system som rensar ut slaggprodukter och att det är som mest aktivt när vi sover?

MultiPark är ett strategisk forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers och Huntingtons, hela vägen från molekyl till patient.

Den 30 november kl 17-19 är det dags för höstens sista MultiPark Café. Efter föreläsningarna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs (följ länken längre ner för att komma till event-sidan.

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!

Säkra din plats och hitta mer information om hur du hittar till eventet här.