Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MultiPark Café: Parkinsons genetik – Vilka svar kan MultiParks biobank ge?

Två kvinnor sitter utanför ett café. Illustration.
Illustration: Emma Nyberg

Hälften av alla skånska parkinsonpatienter finns med i MultiParks egen biobank. Vilka frågor kan deras prover besvara? Kom till MultiPark Café den 1 mars och hör våra forskare berätta om hur de använder biobanken i sin forskning om hur våra gener påverkar risken att utveckla Parkinsons sjukdom.

MultiPark är ett strategisk forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers och Huntingtons, hela vägen från molekyl till patient.

Den 1 mars kl 17-19 är det dags för årets första Café. Våra forskare berättar om genetiken kring Parkinsons sjukdom. Vilka svar kan MultiParks biobank ge?

Efter föreläsningarna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs (följ länken längre ner för att komma till event-sidan.

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!

 

Säkra din plats och hitta mer information om hur du hittar till eventet om Biobanken här.

 

Läs mer om andra teman för MultiPark café här.

Läs mer om MultiParks Biobank här