Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vår Forskning

MultiPark är ett translationellt forskningsnätverk som sträcker sig från preklinisk forskning till studier av livssituationer för patienter med Alzheimers och Parkinsons sjukdom samt relaterade hjärnsjukdomar. Vi syftar inte bara till att förbättra patienternas kroppsfunktion utan även deras aktivitet och delaktighet. MultiPark bygger på ett starkt samarbete mellan Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus med stöd från Göteborgs universitet.

Våra forskare vill hitta nya behandlingar och uppnå resultat som kan göra nytta i samhället. Flera läkemedel finns tillgängliga för behandling av Alzheimers och Parkinsons sjukdom, men de är ednast symtomlindrande och deras effekt minskar ofta med tiden. Nya behandlingar behövs för att bromsa eller stoppa sjukdomsföroppet. Våra forskare syftar till att kartlägga sjukdomsutvecklingen vid Alzheimers och Parkinsons sjukdom, förstå hur den fortskrider på cellnivå, hur den förhåller sig till nervsystemet och slutligen hur den påverkar patientens vardag. MultiPark definieras genom de translationella mål som är kärnan i vårt projekt. Från laboratoriebänken till patienten är vårt mål är att knyta ihop spetsforskning mellan olika discipliner för att göra vägen till kliniken kortare och snabbare.

scan
fitness
Bild på nervceller.