Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MultiPark Café: Framtidens behandlingar av hjärnans sjukdomar?

Illustration på hjärnan där 3 bilder visar framtidens alternativa behandlingar, som inkluderar genterapi, omvandling av våra egna celler till nervceller samt användningen av elektrcitet för cellers återbildning

Science fiction eller lovande forskning om framtidens behandlingar? Kom till MultiPark Café den 21 maj och avgör själv! Då förklarar våra experimentella forskare hur nya tekniker skulle kunna användas för att utveckla nya behandlingar för hjärnans sjukdomar.

MultiPark är ett strategiskt forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers, Huntingtons och ALS, hela vägen från molekyl till patient. MultiPark Café är en serie populärvetenskapliga föreläsningar där våra forskare berättar om sina senaste upptäckter.

Den 21 maj kl 17-19 är det dags för vårens andra caféträff. Denna gång zoomar vi in på hjärnans minsta delar: Cellerna och generna. Kanske är det så att våra egna celler skulle kunna hjälpa hjärnan att motstå vissa sjukdomar i framtiden. Våra experimentella forskare berättar om principerna för genterapi samt återbildning och omprogrammering av celler. Eftersom detta är tekniker som ännu ligger i sin linda kan vi inte ge några garantier för om eller när det kommer finnas tillgängligt för patienter. Men de flesta framgångsrika terapier tog någon gång sin början från nytänkande idéer – något vi i MuliPark vill främja. Temat för kvällen avser att bjuda in allmänheten att ta del av dessa första viktiga steg i forskningsprocessen.

Efter föreläsningarna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs (följ länken längre ner för att komma till event-sidan).

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!

Säkra din plats och hitta mer information om hur du hittar till eventet om ”Framtidens behandlingar av hjärnans sjukdomar?” här.

Läs mer om andra teman för MultiPark Café här.